O’Hanlons Helden

Twee jaar geleden begon de VPRO met de prachtige serie ‘Beagle – in het kielzog van Darwin‘. Omdat het 150 jaar geleden was dat Darwins The Origin of Species uitkwam voeren allerlei wetenschappers de wereld rond om te kijken hoe die er nu voor staat. De meesten waren maar een korte periode aan boord, maar één van de mensen die de hele reis meemaakte was schrijver Redmond O’Hanlon.

O’Hanlon is nu terug met een nieuwe serie over zijn helden uit de negentiende eeuw. Het is nog maar kort geleden dat nog een heel groot deel van de wereld ontdekt moest worden. Deze ontdekkingsreizigers zijn de helden van O’Hanlon en hij was zelf ook graag op reis gegaan als hij in die periode geleefd had. Nu krijgt hij de kans om in hun voetsporen te treden en de VPRO is zo dapper om de reis te volgen. Afgelopen week waren de voorbereidingen op de expeditie te zien, morgen begint om 20:15 op Nederland 2 de echte reis.

Advertenties

Een Reactie op “O’Hanlons Helden

  1. Hallo Jelmer,
    Lees mij blog n.a.v. de uitzending over de Bottenoorlog. in de uitzending zie je hoe Redmond de botten van Edward Drinker Cope bekijkt. Maar dat waren niet alle resten van de paleontoloog. In een artikel op internet las ik dat zijn hersens ook bewaard zijn. Ik ben op zoek gegaan naar die hersens. Of het gelukt is? Lees verder op: http://wp.me/p1JGq4-6J
    J. Morsch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s