Inspraakbijeenkomst in Hilversum

Bij elk ontwerp met betrekking tot verkeer hebben omwonenden recht op informatie over het plan en inspraak. Zij zullen het meeste merken van de veranderingen en kennen de situatie natuurlijk erg goed. Als verkeerskundige is de kans erg groot dat ik hier later ook mee te maken krijg en daarom is onderdeel van de opleiding dat je eens gaat kijken bij zo’n bijeenkomst. Echt in de buurt waren ze niet meer te vinden en daarom ben ik gisteravond gaan kijken in Hilversum.

Daar was een inspraakavond over het eerste ontwerp dat voorlag voor de herinrichting van de Van Riebeeckweg. Volgens de borden een 30 km/u weg, maar iedereen rijdt er te hard. Naarmate de avond vorderde bleek dat het een erg ingewikkelde weg om verkeerskundig goed aan te pakken. Eigenlijk rijdt er teveel verkeer om de 30 km/u echt af te kunnen dwingen in combinatie met de bussen en ambulances waarvoor de drempels niet te steil mogen zijn. En om de weg goed als een 50 km/u weg in te richten stuitte op financiële beperkingen.

Opvallend was dat bijna alle aanwezigen grijs haar hadden en vooral veel aan het klagen waren. Het moest vooral aangepakt worden, maar zij moesten er zelf geen last van hebben, iets dat bijna niet voor elkaar te krijgen is. Slechts een enkeling probeerde constructief mee te denken. Het was aardig om dit eens mee te maken en het werd mij wel duidelijk dat dit geen makkelijke avonden zijn voor de verkeerskundige medewerker van de gemeente.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s