Wildwaarschuwing voor echt overstekend wild

Iedereen heeft dit bord wel eens langs de weg zien staan. Ik ben zelf ook talloze keren langs zo’n bord gereden, maar heb er nog nooit een wild dier gezien. Hooguit wat vliegjes die zich op mijn voorruit te pletter vlogen. Doordat ik er nooit wil zie, pas ik ook niet mijn snelheid aan.

Anderen doen dat blijkbaar ook niet, want er vinden in Nederland heel wat aanrijdingen met groter of kleiner wild plaats per jaar. Hierdoor sterven veel dieren en ontstaat er de nodige schade aan auto’s. Om dit probleem kleiner te maken gaat de provincie Overijssel testen met een nieuw systeem dat alleen oplicht als er ook echt wild oversteekt. In Duitsland is er al getest met dit systeem en daar zijn de resultaten goed.

Advertenties

Een Reactie op “Wildwaarschuwing voor echt overstekend wild

 1. Hallo Jelmer

  Leuk dat je onze wildwaarschuwingssystemen aanhaalt.
  Er is de laatste tijd veel media aandacht hiervoor, en dat is niet voor niets. Een reduktie van aanrijdingen van 90% kan ermee gehaald worden.
  Wat ons wel een doorn in het oog is, is dat er steeds in de media wordt gesuggereerd dat dit een duits systeem zou zijn.
  Alle systemen op een na, dus ook de 3 systemen die op dit moment worden geplaatst in Overijssel zijn volledig ontwikkeld en gebouwd in Nederland!
  En de ervaringen zijn ook in Nederland goed, er staan al systemen in het Harde (oudste systeem van Nederland, zwitsers produkt), Harderwijk (N302), en 3 systemen rondom het Weerterbos en het grensgebied met België.
  De systemen in Overijssel worden trouwens inofficieel komende week in gebruik genomen. Ze staan aan de N757 (Dalfsen) tussen hm 2.2 en 2.7 en de N346 thv hm 27.2 en 29.0.
  Dit even ter info.

  Mvrgr
  Henk Sloesen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s