Occupy de dag door

Er is weer eens een nieuwe trend uit Amerika overgewaaid naar Europa. In allerlei steden worden in navolging van de demonstratie in New York Occupy bijeenkomsten georganiseerd. Of eigenlijk niet georganiseerd, ze zijn er gewoon. Wat is waarin de Occupy beweging zich onderscheidt: iedereen is gelijk en daarom even belangrijk. De organisator staat dus niet boven de deelnemers. Vorige week begon Occupy in Nederland in Amsterdam en Den Haag en dit weekend volgde onder andere Leeuwarden, al was de belangstelling niet groot.

Ik vind de Occupy demonstraties, zeker in Nederland, erg overdreven. Ja, de economie zit in een dip en het is nog onduidelijk hoe het met de euro gaat, maar de wereld vergaat niet. De Euro is nog altijd een stuk meer waard ten opzichte van de Dollar dan tijdens de introductie. De meeste mensen kunnen nog altijd hun eten en drinken betalen. Ik heb in ieder geval nog niets gehoord over een explosieve klantengroei voor de voedselbanken.

Om dit probleem op te lossen geloof ik meer in de kracht van de ondernemende en werkende mens. Bedenk een geniaal product of help je baas verder. Ga kinderen opleiden of volg zelf een opleiding. Volgens mij komen we op die manier veel sneller uit de dip dan door op elk plein een tentenkamp op te slaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s