Bizarre boete voor de Avondetappe

Het Commissariaat voor de Media heeft de NOS een boete van € 100.000 opgelegd voor twee overtredingen tijdens de avondetappe. Het gaat niet om de uitzendingen van dit jaar, maar die van vorig jaar. De helft van de boete is het gevolg van de fiets uit het prijzenpakket die te lang met merknaam en website in beeld was.

De andere helft is het gevolg van het boek over Eddy Merkx dat te lang in beeld was. Daarnaast uitte Mart Smeets zich te positief over het boek De gewraakte uitzending staat nog altijd online, dus je kan zelf oordelen wat je er van vindt.

De eerste boete is het gevolg van een onhandige actie van de NOS. Ik neem aan dat zij op de hoogte zijn van de regels en dan is het bij zo’n voorgeproduceerd item volgens mij niet heel moeilijk om binnen de regels te blijven. Maar de tweede boete vind ik belachelijk. Om te beginnen wordt er tijdens de uitzending al verteld dat het boek uitverkocht is – dus er hoeft helemaal geen reclame meer gemaakt te worden. Daarnaast is er bij Pauw & Witteman zo vaak iemand te gast die een kwartier over zijn / haar net verschenen boek komt praten. Hoeveel boetes krijgen zij dan wel niet?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s