Wat is de beste fietsstad?

Het middel om fietsen te promoten is toch wel de Tour de France, de meest gevolgde wielerwedstrijd ter wereld. Daarnaast is het ook een reclame voor de omgeving, want de Franse regie doet er alles aan om die zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de Tourstart van vorig jaar in Rotterdam. Catalyst heeft op basis van vijf criteria onderzocht wat de beste stad voor fietsers is en kwam tot het volgende resultaat.

Klik op het plaatje voor een vergroting

Bron: Catalyst.

Advertenties

2 Reacties op “Wat is de beste fietsstad?

  1. Toch opvallend dat ondanks die Tour de France er geen enkele Franse stad in staat.

    En benieuwd hoe ze de steden die ze analyseerden gekozen hebben. Zou het lijstje anders niet heel erg vernederlandsen? Immers Fietsstad 2008 Houten staat er niet bij, maar ook grotere Nederlandse steden waar veel gefietst wordt en er veel voor de fiets wordt gedaan.

    • Ik denk dat ze vooral voor de grotere steden hebben gekozen. Daarnaast is Catalyst een Amerikaans bedrijf, waardoor toch 2 Amerikaanse steden de top 10 hebben gehaald. Helaas heb ik niet de gegevens achter deze infographic kunnen vinden, dat zou het pas echt interessant maken.
      Internationaal is Amsterdam weliswaar een fietsstad, maar nationaal zijn er wel een aantal betere steden te vinden voor fietsers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s