Leeuwarden kandidaat Fietsstad 2011

Vandaag heeft de Fietsersbond de genomineerden van de verkiezing Fietsstad 2011 bekend gemaakt. In totaal doen 18 gemeenten een gooi naar de titel, waaronder dus Leeuwarden. Andere grote steden die meedoen zijn Delft, Utrecht, Groningen en Den Bosch. Daarnaast doen nog een aantal kleinere gemeenten mee.

Elke gemeente die mee doet aan de verkiezing heeft een motivatie meegestuurd waarom zij de vinden dat ze de beste fietsstad zijn. Dit is de motivatie van Leeuwarden:

De gemeente Leeuwarden komt in aanmerking voor de titel “Fietsstad 2011” omdat de gemeente de laatste jaren veel heeft geinvesteerd in fietsprojecten. Dit alles om het voor de fietsers zo aantrekkelijk, veilig en comfortabel mogelijk te maken. Dit doen we niet alleen voor de mensen die al veel fietsen maar ook om toekomstige fietsers (huidige automobilisten?)  te verleiden om te gaan fietsen. Daarmee geven we vorm en inhoud aan de doelstelling om het fietsgebruik op korte afstand ( tot 7,5 km) te stimuleren zodat de fiets een volwaardig, aantrekkelijk en verkeersveilig alternatief wordt in concurrentie met de auto op die afstand.

Leeuwarden voert naar mijn idee een goed fietsbeleid. Ze zetten in de juiste doelgroep, mensen die binnen 7,5 km van Leeuwarden wonen en komen met leuke acties om het fietsgebruik te stimuleren. Bijvoorbeeld door het aanleggen van fietstunnels, waarmee een snelle doorstroming voor de fietsers zeker is. Maar ook met het Trappers spaarsysteem, waarbij elke gefietste kilometer beloond wordt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s