Sedoc een jaar geschorst

Vandaag is bekend geworden dat Sedoc voor een jaar geschorst wordt, omdat hij fouten heeft gemaakt bij het invullen van zijn where-abouts. Dopingcontroleurs gebruiken deze gegevens om testen af te kunnen nemen en zij konden drie keer Sedoc niet vinden op de plaats waar hij had opgegeven te zijn. Uit deze video van de NOS blijkt dat het systeem nog niet goed werkt, wat het voor atleten lastig maakt.

Ik moest bij dit verhaal meteen denken aan Michael Rasmussen die in 2007 in winnende de positie van zijn ploeg Rabobank de Tour de France moest verlaten omdat hij verkeerde where-abouts had doorgegeven. Hij trainde in Italië terwijl hij had opgegeven in Mexico te zijn. Hij werd voor deze overtreding van de regels voor twee jaar geschorst, zonder dat duidelijk is geworden of hij doping heeft gebruikt. Ook Sedoc beweert geen doping te hebben gebruikt.

Toch is er één groot verschil: Rasmussen was alleen aan het trainen, terwijl Sedoc ook een controle heeft gemist doordat hij onverwachts mee kon doen aan een wedstrijd. Het was daardoor wel duidelijk waar hij was en dus was hij controleerbaar. De tuchtcommissie denkt hier anders en heeft hem toch geschorst met de minimumstraf volgens hun reglement.

Door zijn sympathieke uitstraling gun ik Sedoc een lagere straf. Hij is niet alleen dit seizoen kwijt, maar waarschijnlijk ook de Olympische Spelen in Londen. Het zal dus van juridisch getouwtrek afhangen wanneer Sedoc weer op de atletiekbaan verschijnt. En of hij er zelf nog zin in heeft na deze schorsing. Zeker gezien zijn vorm dit voorseizoen zou het doodzonde zijn als hij verloren gaat voor de sport.

Bron foto: Robert Voors.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s