Aantal deelauto’s stijgt flink

De deelauto is bezig met een opmars. In april 2011 telde Nederland 2102 deelauto’s. Volgens het Kennisplatform Verkeer en Vervoer is het aantal deelauto’s in vijf jaar tijd gestegen van 908 naar 2102. De stijging in het aantal deelauto’s laat daarmee een groei zien van 17 procent per jaar. Als deze trend zich doorzet, is dit aantal in 2020 verdrievoudigd. Volgens het KpVV ziet het er naar uit dat de deelautokaart van Nederland de komende tijd ingrijpend zal veranderen. De auto wordt meeer een gebruiksvoorwerp. De status van het autobezit is tot nu toe de belangrijkste barrière voor autodelen.

Zodra mensen niet teveel waarde hechten aan de status van het in bezit hebben van auto, is er ruimte voor een meer efficiënte manier om auto’s te gebruiken. Een deelauto is voor mensen die weinig rijden meestal voordeliger dan zelf een auto te kopen.

Het grote voordeel van deelauto’s is dat ze minder stilstaan dan een normale auto. Doordat steeds weer andere mensen met de auto op pad gaan, staat hij minder vaak geparkeerd. Dit scheelt weer parkeerruimte. Als je weet dat een gemiddelde auto 23 uur per dag geparkeerd staat, kan dit nogal wat ruimte opleveren.

Bron: verkeerskunde.nl

Bron foto: Dave Reid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s