Komt netneutraliteit in de wet?

Als het aan minister Maxime Verhagen ligt wel. Hij is het vandaag met de Tweede Kamer eens geworden dat telecombedrijven geen extra geld mogen vragen voor bepaalde internetdiensten, zoals WhatsApp en Skype. Als er een wet over netneutraliteit wordt aangenomen, is Nederland één van de eerste landen die dat doet. KPN heeft al een reactie gegeven en is uiteraard niet blij met het voornemen van de minister.

Ik ben zelf wel blij met deze toekomstige wet. Mensen moeten zelf de keuze kunnen maken wat ze wel en niet willen gebruiken. Bovendien zullen er alternatieven worden bedacht voor de bovengenoemde apps, die dan nog niet extra belast worden. Het blijft voor de telecombedrijven vechten tegen de bierkaai.

Waarschijnlijk komen er wel bundels met een beperkt aantal mb’s per maand. Nu zijn mobiele internet abonnementen nog onbeperkt, dat zal niet betaalbaar blijven. Maar databundels zijn wat mij betreft niet zo’n probleem. Ze zijn er namelijk ook al voor het aantal belminuten en sms’jes. De consument kan dan kiezen welk abonnement hem het beste past.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s