Ga fietsen en spaar ‘Trappers’

In Leeuwarden wordt het fietsen in woon-werk en zakelijk verkeer voortaan beloond. Dat gebeurt met het Trappers-beloningssysteem. Het programma Mobiliteitsmanagement Leeuwarden Vrij-Baan mikt op 1.000 deelnemende werknemers.

De fiets van de deelnemers wordt voorzien van een zender die elke woon-werk fietsrit registreert. Voor de fietsrit krijgt de medewerker een aantal fietspunten (Trappers). Deze kunnen ingeruild worden voor leuke artikelen, goede doelen, dagjes uit en geld. Naarmate de werknemer vaker gebruik maakt van de fiets, wordt de beloning groter.

Mobiliteitsmanagement in Leeuwarden

De fietsstimulering geldt uitsluitend voor de bedrijven die deelnemen aan het convenant Mobiliteitsmanagement in Leeuwarden. Dat zijn op dit moment achttien bedrijven en organisaties. Zij hebben 17.500 werknemers in dienst. Gezamenlijk willen ze het aantal autokilometers in de spits met 5% terugdringen. Het programma  Mobiliteitsmanagement Leeuwarden Vrij-Baan mikt op 1.000 deelnemende werknemers.

Wederom een teken dat Leeuwarden blijft inzetten op de fiets als belangrijk vervoersmiddel. Eerder blogde ik al over de infrastructuur die aanzienlijk verbeterd wordt, vooral ook voor de fiets. Dit kan net het laatste stapje zijn om werknemers uit de auto en op de fiets te krijgen.

Bron artikel: Hallo Leeuwarden.

Advertenties

Een Reactie op “Ga fietsen en spaar ‘Trappers’

  1. Pingback: Leeuwarden kandidaat Fietsstad 2011 | Jelmers weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s