Hardrijders worden beïnvloed langzamer te rijden

Hardrijders zorgen regelmatig voor gevaarlijke situaties op de weg. Niet voor niets staan er hoge boetes op forse overschrijdingen van de maximumsnelheid. Technolution is een proef begonnen met 80 hardrijders om hen te stimuleren zich beter aan de snelheid te houden.

Nieuw systeem beïnvloedt maximum snelheid

woensdag 16 februari 2011

Binnenkort wordt tijdens een proef een systeem getest dat automobilisten die vaak te hard rijden, adviseert en beïnvloedt om zich beter aan de maximum snelheid te houden.
Het nieuwe systeem moet ervoor zorgen dat notoire hardrijders zich aan de snelheid gaan houden. (Copyright: Technolution)

Het systeem, dat is ontwikkeld door Technolution, bestaat uit een advies- en aanpassingsmodus waarbij ‘Snelheidsmonitor’ alleen de maximumsnelheid op het display toont als advies en bij het herhaaldelijk overtreden van de maximumsnelheid de auto hierop begrenst. De modus ‘Snelheidsslot’ begrenst de auto altijd op de maximumsnelheid van het wegvak waarop wordt gereden. Dit systeem grijpt dus gelijk in zodra automobilisten boven de maximumsnelheid komen. Snelheidsmonitor en Snelheidsslot zijn ontwikkeld om in de toekomst mogelijk ingezet te worden als maatregel tegen notoire snelheidsovertreders.

Binnenkort start in opdracht van het ministerie van IenM een proef, waarbij 80 testrijders uit de provincies Noord- en Zuid-Holland drie maanden lang de systemen gaan testen.

bron: verkeerskunde.nl

 

Advertenties

2 Reacties op “Hardrijders worden beïnvloed langzamer te rijden

  1. Niks voor mij….maar bij mij is het ook een chronische aandoening….ik mag van de dokter te hard rijden 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s