Toekomst van het allrounden

Zo rond het WK allround komt ook weer de vraag boven of het allrounden nog toekomst heeft. De tribunes in Calgary zaten het afgelopen weekeinde niet bepaald vol. Mart Smeets heeft vanuit Calgary een mooie documentaire gemaakt over de toekomst van het allrounden, waarin verschillende toppers uit het heden en verleden aan het woord komen.

Wat mij betreft heeft het allrounden zeker toekomst. De allroundtoernooien van het afgelopen jaar hebben dat alleen al bewezen. Wat hadden we gister een geweldige afsluiting op de 10 kilometer met Bokko die onwaarschijnlijk goed reed, waardoor Skobrev na een secondenspel nog net wist te winnen. Wat mij betreft blijft de 10 kilometer onderdeel van het allrounden, alleen mag er wel in het aantal ritten worden geschrapt. De laatste ritten waren spannend, omdat het klassement daar bepaald werd. De eerste ritten missen die spanning.

Verder mag er wat mij betreft wel in het aantal toernooien geschrapt worden: een EK en WK allround, WK sprint en WK afstanden in één seizoen is erg veel. Het ene jaar allrounden en het andere jaar een wk afstanden is wat mij betreft een goed idee om wat meer ruimte in de kalender te krijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s