Wat mogen F1-coureurs doen in hun vrije tijd?

Gister is Robert Kubica zwaar gecrasht tijdens de Rally van Andorra. Hij heeft daarbij botbreuken in zijn rechterbeen en -arm en een zeer ernstige blessure aan zijn hand opgelopen. Chirurgen zijn zeven uur met hem aan de slag geweest en het is maar zeer de vraag hoe snel en hoe goed hij herstelt. De beste prognose is nu dat hij een jaar aan de kant staat. Dit filmpje laat wel zien hoe link het parcours daar is:

Dat roept de vraag op wat Formule 1 coureurs mogen doen in hun vrije tijd. Renault is nu voor minstens een jaar zijn kopman kwijt. Het team moet op het laatste moment een vervanger zoeken, wat niet meevalt, nu de beste coureurs al een contract voor komend seizoen hebben. En Webber verspeelde afgelopen jaar wellicht zijn wereldtitel nadat hij tijdens een fietstocht zijn schouder brak.

Natuurlijk hoeven coureurs niet de hele dag binnen te zitten, waardoor ze geen enkel risico lopen en fit aan het seizoen kunnen beginnen. Ze moeten ook dingen doen die ze leuk vinden, waar ze gelukkig van worden. Het lijkt mij beter als teams hun rijders minder risico’s laten nemen buiten de races. Als je rijder geblesseerd raakt, presteer je een heel jaar minder en komen je sponsors minder in beeld. Die zijn daar ook niet blij mee.

Als de rijders voortaan op een veilige manier zich op het nieuwe seizoen voorbereiden dan kunnen de fans en sponsors genieten van een strijd tussen de beste rijders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s