Leeuwarden investeert in bereikbaarheid

Gister las ik op Nu.nl het onderstaande bericht dat Leeuwarden de komende 10 jaar maar liefst € 800 miljoen in bereikbaarheid investeert:

LEEUWARDEN – De komende tien jaar investeren de gemeente Leeuwarden, de provincie Friesland en Rijkswaterstaat 800 miljoen euro om Leeuwarden en omgeving beter bereikbaar te maken.

Dat maakten de partijen woensdag bekend. Het is de bedoeling dat de bereikbaarheid voor automobilisten, voetgangers, fietsers en bootvaarders wordt verbeterd.

Het geld wordt uitgegeven aan in totaal 39 projecten. Dat is onder meer een vierbaansweg, de zogeheten Haak om Leeuwarden. Ook komt er een aquaduct bij een van de toegangswegen tot Leeuwarden. Verder worden nieuwe rotondes, fietstunnels en parkeerplaatsen aangelegd.

Het is mooi om te zien dat Leeuwarden in deze tijd van grote bezuinigingen niet altijd voor de goedkoopste optie kiest, maar er een visie achter het beleid zit. De fietstunnels zullen bijvoorbeeld het fietsgebruik stimuleren, wat bij het groene imago van Leeuwarden past. De aquaducten zijn gunstig voor zowel bootvaarders als automobilisten, die nu niet meer op elkaar hoeven te wachten.

De komende jaren zal er veel gebouwd worden en dus overlast zijn voor het verkeer. Ik ben erg benieuwd of de maatregelen daarna het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Advertenties

Een Reactie op “Leeuwarden investeert in bereikbaarheid

  1. Pingback: Ga fietsen en spaar ‘Trappers’ | Jelmers weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s