WK sprint: verslag

Na de eerste dag van het WK op de bank te hebben gevolgd, was ik er vandaag in Thialf bij. Dat blijft toch de mooiste manier om schaatsen te volgen. Het was erg vol in Thialf, maar met dank aan de schermen was het schaatsen toch weer prima te volgen. En de sfeer was als vanouds erg goed.

Bij het begin van de tweede dag was vooral het mannentoernooi erg spannend. Vier man gingen strijden voor de podiumplaatsen. Bij de vrouwen had Nesbitt een straatlengte voorsprong met een daarachter een groep schaatsters voor wie de tweede plaats het hoogst haalbare is.

Vrouwen

Opnieuw stak Nesbitt ver boven de rest uit, maar daarachter bleef het zeer spannend. Wolf viel helemaal stil in de laatste bocht op de 1000 meter en daardoor mochten zowel Gerritsen als Boer mee op het podium.

Mannen

De Koreanen sloegen hun slag al op de 500 meter. Lee en Mo stelden daar de eerste twee plaatsen al veilig. Davis reed een degelijke 500 meter, terwijl Groothuis die afstand verprutste. Hij werd in eerste instantie gediskwalificeerd, maar dat werd later gelukkig terug gedraaid. Hij reed nog een aardige 1000 meter, maar het podium werd niet meer gehaald. Smeekens liet ook nog zijn potentie zien door zilver te pakken bij de 500 meter.

Na de traditionele ronde in de slee achter de paarden voor de kampioenen was weer een mooie dag in Thialf voorbij en mocht de treinreis naar huis worden aanvaard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s