Voorbeschouwing Australian Open

Komende nacht begint het eerste tennis Grand Slam van het jaar: de Australian Open. Wat mij betreft de leukste Grand Slam van het jaar. Drie Nederlanders hebben zich voor het hoofdtoernooi geplaatst en zij komen vannacht meteen in actie.

Nederlanders

Thiemo de Bakker heeft de zwaarste loting: hij moet het opnemen tegen de als twaalfde geplaatste Fransman Monfils. Robin Haase begint tegen de mij onbekende Argentijn Berlocq. Haase is het afgelopen jaar goed in vorm en kan zeker in de tweede of derde ronde komen. Voor De Bakker wordt het lastig om de eerste ronde te winnen, maar als hij wint, is dat meteen een mooie basis voor de rest van het toernooi.

Bij de dames maakt Aranxta Rus haar debuut tegen Mattek-Sands. Drie jaar geleden won zij hier het juniorentoernooi, hopelijk kan ze nu bij de senioren ook wat moois laten zien. Het kwalificatietoernooi verliep goed en als ze die lijn in het hoofdtoernooi door kan trekken, komt ook de top 100 weer in beeld.

Favorieten

Voorspellingen doen voor de eerste Grand Slam van het jaar is altijd lastig, al is het veilig om te zeggen dat de Nederlanders dit jaar niet tot de favorieten behoren. Bovendien komt er regelmatig een speler uit het niets tot de finale.

Bij de mannen is de complete top 10 van de wereld aanwezig. Uiteindelijk verwacht ik dat het toch tussen Nadel, Federer en Djokovic zal gaan. Bij de dames ontbreken een aantal favorieten, waardoor de strijd open zal liggen. Daar tip ik Clijsters als winnares.

TV

Nederlandse tennisliefhebbers zullen vooral naar Eurosport en Sporza moeten zappen om de Australian Open te kunnen volgen. De NOS zendt alleen ’s avonds samenvattingen uit, tot de halve finales beginnen. Dan zijn ze er wel live bij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s