Deelentocht

Na de geslaagde Kleine Wielen tocht was ik van plan zondag weer de ijzers onder te binden. Dat kerstdiner moet er toch weer afgetraind worden. Helaas bleek dat er ’s nachts de nodige sneeuw gevallen was, waardoor alle geveegde banen als sneeuw voor de zon waren verdwenen. Na kort overleg met de familie die mij ditmaal zou verzellen werd besloten naar de Deelentocht te gaan, omdat de baan hier waarschijnlijk wel geveegd zou worden.

Het was even zoeken naar de start, maar uiteindelijk wist de tomtom me naar de goede plek te gidsen. Hier bleek dat de baan inderdaad geveegd was, maar door de vele rijders was er inmiddels toch weer de nodige sneeuw op de baan gekomen. Gelukkig zaten er weinig schuren in het ijs, waardoor het toch goed te schaatsen was. Daarnaast waren de omstandigheden prachtig met zon en weinig wind. De route voerde eerst om de Deelen heen en vervolgens met een hoop en weer terug naar de start. Helaas heb ik van deze tocht geen gps registratie, want die dacht dat ik in Leeuwarden begon met schaatsen… Uiteindelijk toch weer mooi 30 km in de pocket.

De vooruitzichten zijn dat het na de dooi van vandaag nog een paar dagen gaat vriezen en dat vrijdag een dooiaanval begint. Liefhebbers van toertochten kunnen vooral woensdag hun slag slaan als in Friesland meerdere tochten worden georganiseerd, waaronder de Tjeukemeertocht.

2 Reacties op “Deelentocht

  1. Pingback: Nog een keer schaatsen op natuurijs? | Jelmers weblog

  2. Pingback: De laatste keer | Jelmers weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s